DISC Analyse

Wil jij weten waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt? Waar jouw keuzes op gebaseerd zijn? Door middel van een DISC analyse kan ik je inzicht geven in je eigen natuurlijke gedrag. Dit helpt je zowel jezelf als de mensen in je omgeving beter te begrijpen.

Wat is DISC?

DISC Het DISC model brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Hiermee krijg je kennis van je eigen voorkeuren in verschillende situaties, en in die van anderen. Je begrijpt (beter) wat jezelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken.

De kennis die je met DISC opdoet over jezelf en andere persoonlijkheidsstijlen, helpt je in je communicatie, versterkt je relaties en vergroot jouw persoonlijke effectiviteit!

De letters DISC staan voor:

 • D = Daadkrachtig, Direct
  Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen
  Snelle acties en taakgericht
 • I = Interactief, Inspirerend
  Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt
  Snelle acties en mensgericht
 • S = Stabiel, Sociaal
  Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving
  Rustige benadering en mensgericht
 • C = Conformerend, Consciëntieus
  Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures
  Rustige benadering en taakgericht

Dit zijn 4 persoonlijkheidsstijlen. Hierbij wordt je niet in een hokje geplaatst. Het gaat om jouw unieke profiel die je inzicht geeft in jezelf. Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

Andere mensen geven aan dat DISC ze geholpen heeft in hun communicatie, het relaties heeft versterkt en de inzichten bijdragen aan persoonlijke effectiviteit!

DISC Analyse door SMLcoaching

DISC logo In een online testomgeving beantwoord je op een moment dat jou dat uitkomt enkele vragen. Hierna maken wij een (online of offline) afspraak waarbij ik je help de rapportage te interpreteren. Je krijgt inzichten en we werken samen toe naar handvatten en tips waar jij concreet mee geholpen bent. Het rapport van de analyse krijg je voorafgaand aan het gesprek al in je mailbox, dus deze is en blijft van jou als naslagwerk.

Tijdens de ‘lock down’ doe ik je een aanbieding:

 • DISC analyse en online 1 op 1 coachingsessie (incl. naslagwerk)
 • Boeken voor 30 april voor € 185,00 incl. btw
 • Je mag de aanbieding ook later afnemen als dat je beter uitkomt.
 • Bij aanvragen na 30 april geldt de normale prijs van € 230,00 incl btw.

Tip: vaak maken werkgevers gebruik van een persoonlijk ontwikkelbudget waar voor ze subsidies kunnen aanvragen bij de overheid. Check dit bij je werkgever.